diumenge, 15 de maig de 2011

L'Oriol explica les activitats que va fer amb la cançó Funga Alafia

Primer els vaig ensenyar la tonada amb la mà dreta, però ho vaig transposar a fa# major. La van aprendre desseguida. Desprès varem introduir una acompanyament per a la mà esquerra en tònica(5ena major) basat en negres i aquí van sorgir les dificultats, doncs la síncopa no els va resultar fàcil. Per a ensenyar-los ho, em vaig basar en les coincidències dreta-esquerra i després de no molts intents ho van aprendre força bé.

El següent pas ha estat anar a buscar una altra funció tonal : la que més els ha agradat a tots/es ha estat en mi bemoll, conservant l'intèrval de 5ena. Així, la cosa ha quedat : les quatre primeres negres de la pregunta en l'acompanyament son tònica, les quatre següents son en mi bemoll. En la resposta, les quatre primeres son tònica, les dues següents son en mi bemool i les dues darreres en tònica.

Estem ara treballant amb una alumna, sobre la possibilitat de modificar (improvisant) tant la preguna com la resposta, al fil d'aquell exercici que et vaig enviar sobre la improvisació en tecles negres.

Val a dir que tots ells/es els ha encantat la tonada i s'ho estàn passant força bé!.
Moltes gràcies per la teva atenció i disculpa'm per dirigir-me a tú tantes vegades però realment és un problema això de no poder accedir al blog amb més facilitat. Ens veiem demà. Una abraçada,

Oriol.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada